کد خبر: 3926963
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۲
مهندسی زندگی / 5

فیلم | آمدن رزق و رفتن گناه در سایه مهمان

دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران ضمن تشریح اهمیت مهمان و مهمان‌نوازی در اسلام، گفت: با حضور مهمان در خانه، عواطف انسانی تحریک می‌شود. مهمان رزقش را با خود می‌آورد و گناهان صاحب‌خانه را با خود می‌برد.

به گزارش ایکنا، زهره اخوان‌مقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش چهارم مهندسی زندگی با اشاره به احادیث نقل شده در خصوص اهمیت تفریح و شادی در اسلام، گفت: حتماً باید تفریح را در برنامه‌ زندگیمان قرار دهیم تا کار و عبادت صحیحی داشته باشیم.

وی در بخش ششم از مجموعه مهندسی زندگی، که طی دو دقیقه یک موضوع مهم دینی تشریح می‌شود، به بیان اهمیت مهمان‌نوازی در اسلام پرداخت و ادامه داد: مهمان‌نوازی یعنی اطعام و اکرام به شخصی که وارد خانه شما می‌شود، یعنی هم به او طعام بدهی و هم او را اکرام کنی؛ البته میزان آن بستگی به اوضاع اقتصادی هر خانواده دارد.

در اسلام تا این حد به مهمان‌نوازی تأکید شده، زیرا عواطف انسانی ما را تحریک می‌کند و لازمه زندگی اجتماعی است. در حال حاضر با شیوع کرونا و کاهش رفت و آمدها، افراد کمی ناراحت و افسرده‌ هستند. با استفاده از فضای مجازی تا حدودی این مسائل را جبران می‌کنیم اما هیچ چیز جای دور هم نشستن را نمی‌گیرد.

پیامبر اسلام(ص) فرموده‌اند: هر چیز زکاتی دارد و زکات خانه این است که مهمان داشته باشد؛ این حدیث نشان می‌دهد که در مکتب ما مهمان و مهمان‌نوازی چه جایگاهی دارد. این احادیث را بیان می‌کنم تا ان‌شاءالله بعد از پایان همه‌گیری کرونا همگی به مهمان‌داری تشویق شویم.

در حدیث دیگری آمده است که مهمان رزق خود را همراه می‌آورد و گناهان اهل خانه را با خود می‌برد. چه چیز از این بهتر که مهمان بیاید، دور هم بنشینیم، دلمان باز شود، رزق مهمان هم که با خودش آمده و گناهانمان نیز می‌رود.

 

انتهای پیام
captcha